Broj nestalih u Kalifornijskim požarima pao je s 1200 na 25 ljudi, javlja BBC. Iz šerifovog ureda u okrugu Butte su poručili kako je broj nestalih prošlog petka pao na 40 te na 500 u prošlom tjednu. Broj poginulih u požaru i dalje je nepromijenjen na 88 osoba.

Uništen gradić Paradise

Camp požar uništio je gradić Paradise, sjeveroistočno od San Franciska.

Otkako je požar ugašen radnici češljaju  ostatke 18.000 uništenih domova u potrazi za nestalima. Iz šerifovog ureda su izjavili i kako je ukinuta zapovijed za evakuaciju za brojna područja, ali su dodali i kako Paradise i dalje ostaje zatvoren za promet. Građane koji se vraćaju na to područje su upozorili na mogućnost bujičnih poplava uslijed nedavnih obilnih kiša.

Podsjetimo, Camp požar izbio je 8. studenog i brzo se proširio. Stanovnici Paradisea i obližnjih mjesta imali su nekoliko minuta za evakuaciju i bijeg kroz prometom začepljene ceste.

Uzrok požara nije otkriven

Dužnosnici su u danima nakon požara izjavili kako je popis nestalih dinamičan, a na popis su uvrštavali i one osobe za koje su im rođaci i prijatelji javljali da ih ne mogu kontaktirati.

Uzrok požara još uvijek nije otkriven mada je tvrtka koja se bavi opskrbom energije poručila kako je u vrijeme požara došlo do kvara u sustavu visokog napona u blizini mjesta na kojemu je požar počeo.