Britanska državna tajnica za međunarodni razvoj Priti Patel je u srijedu navečer predala ostavku nakon susreta s izraelskim političkim dužnosnicima o kojima nije informirala svoju vladu, objavio je Downing street.
 
Ona je druga dužnosnica koji u tjedan dana otišla iz vlade Therese May.
 
Priti Patel (45) se ispričala i predala ostavku Theresi May nakon što je pozvana u Downing street 10 u srijedu navečer, po povratku iz skraćene turneje po Africi.
 
"Postupila sam u najboljoj namjeri"

"Postupila sam u najboljoj namjeri, ali mojim potezima nisam poštivala načela transparentnosti i iskrenosti koje sam branila i zastupala", napisala je ona u pismu ostavke.
 
"Velika Britanija i Izrael su bliski saveznici i točno je da usko surađujemo, ali to se mora provesti u službenom obliku, putem službenih kanala", odgovorila joj je Theresa May dodatno oslabljena tom epizodom.
 
Ministar obrane podnio ostavku zbog skandala sa spolnim zlostavljanjem
 
Radi se o drugom odlasku iz konzervativne vlade u tjedan dana nakon odlaska ministra obrane Michaela Fallona 1. studenoga. On je podnio ostavku na tu dužnost nakon skandala koji ga povezuje sa spolnim zlostavljanjem.
 
Patel se već ispričala u ponedjeljak zbog susreta s nizom izraelskih dužnosnika, među kojima i s premijerom Benjaminom Netanyahuom i predstavnicima nevladinih organizacija i tvrtki tijekom kolovoza o čemu prethodno nije informirala svoju vladu.