Demobilizirani branitelji Armije RBiH i HVO-a u četvrtak će najvjerojatnije blokirati prometnice u FBiH zbog toga što se federalni Zastupnički dom oglušio o njihov zahtjev da se dogovori zakazivanje sjednice ovog doma do sutra u 12 sati.

"Mi ćemo u četvrtak izaći na ulice ukoliko Zastupnički dom FBiH ne zakaže sjednicu na kojoj će razmotriti naše zahtjeve, a to je oduzimanje prava za 300.000 lažnih boraca, prestanak financiranja udruga iz proračuna FBiH, donošenje jedinstvenog registra boraca, te borački dodatak", kazao je Nazil Velić, predstavnik Udruge zaboravljenih boraca Armije RBiH i jedan od članova pregovaračkog tima.

Tvrdi da je Zastupnički dom sam sebe slagao i da su imali mjesec dana roka da zakažu sjednicu.

"Znamo da je to njima teško jer valja se suočiti sa tolikim kriminalom u boračkom resoru. Netko za to mora odgovarati, a oni nas zavlače kako bi dogurali do godišnjih odmora i onda nikom ništa. E, neće tako moći! Izlazimo na ulice i sve ćemo blokirati", kazao je Velić.

Mladen Bošković, dopredsjedavajući Zastupničkog doma FBiH, rekao je danas "Nezavisnim" da je nemoguće zakazati sjednicu bez materijala.

"Ne postoji poslovnička mogućnost da zakažemo sjednicu bez materijala. Znam da nam je rok bio mjesec dana, ali nismo dobili materijal", kazao je Bošković.