Mediji su nagađali da se “Kraš” prodaje srbijanskom biznismenu Nebojši Šaranoviću, odnosno njegovoj tvrtki “Kapa Star”, koji je “bacio oko” na vodećeg hrvatskog konditora prije dve godine.

Ti napisi su apsolutno netočni. Takve su glasine u rangu jednako netočnih tvrdnji, koje se također tu i tamo povlače u javnosti, da smo radnike prisilili da prodaju dionice, rekao je za “Jutarnji list” Ivica Pivac, suvlasnik i predsjednik uprave obiteljske kompanije “Braća Pivac”.

On je naveo da je kompanija, od kada je prije deset godina prvi put počela kupovati dionice “Kraša”, uvijek isticala da to čini jer smatra da je to vrijedna i prosperitetna kompanija s velikim potencijalom.

Naš cilj i interes kao većinskog vlasnika “Kraša” je daljnje jačanje i razvoj, a ne prodaja. Uostalom, to smo već i dokazali kod preuzimanja drugih kompanija u “Grupi Pivac”, u koje smo dodatno investirali i tako ih ojačali te poboljšali njihovu poziciju na tržištu, dodao je Ivica Pivac.

Mesna industrija “Braća Pivac” ima udio veći od 52 posto, odnosno nadpolovičnu većinu u odlučivanju glavne skupštine dioničara “Kraša”.