Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS)-Sefer Halilović priopćila je danas da se kao politički subjekt povlači iz razgovora o formiranju vlada na razini Federacije BiH, BiH i drugim razinama.

- Naš osnovni politički motiv za ulazak u pregovore bio je jačanje države Bosne i Hercegovine i ubrzavanje puta ka EU, u čemu smo pomogli i dobili čestitke političkih predstavnika EU - navodi se u priopćenju te stranke.

Dodaje se da je BPS-Sefer Halilović odlučio pomoći u trenutku kada su se objedinile snage koje bi rušile BiH, „te da spriječimo najavljene paljevine naše države (u čemu smo također uspjeli)".

Osim toga, ističu iz BPS-a, tražili su razrješavanje političkih ubojstava i donošenje seta zakona kao što su izmjene izbornog zakona, zakona o VSTV-u, državljanstvu, antikorupcijskog zakona, zakona o smanjenu nameta privredi, smanjenja dažbina za zapošljavanje, ukidanja državnih službenika itd.

- Iako smo toijekom pregovora dobili sve vrste garancija i obećanja da će moguća buduća Vlada Federacije BiH i Vijeće ministara BiH, ali i druge institucije i stranke, ići upravo ovim putem i to bez kompromisa i bez obzira na težinu ovoga puta, realno kretanje i političke igre koje predvodi SDA pokazuju sasvim suprotan pravac, odnosno najobičniju borbu za fotelje predstavnika SDA i njihovih satelita, te BPS-Sefer Halilović u takvoj karikaturalnoj situaciji ne želi sudjelovati - navodi se.

Dodaje se da se BPS-Sefer Halilović, kao ozbiljna i državotvorna stranka s izbornim legitimitetom lidera stranke, ali i stranke zastupljene na svim razinama u BiH, bavi ozbiljnom politikom i političkim procesima, te „kao takva neće sudjelovati u političkom cirkusu i pijačnoj raspodjeli fotelja koju predvodi SDA kojoj želimo svaki uspijeh u mogućem sklapanju koalicije s drugim političkim subjektima".

- BPS-Sefer Halilović nastavlja svoj posao raditi časno i beskompromisno oko suštinskih pitanja, kao i do sada, te nećemo sudjelovati u šminkanju lošeg stanja i pijačnoj raspodjeli fotelja u BiH - priopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a.