U večernjim satima spomendana Gospe Guadalupske, 12. prosinca, Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo upriličilo je božićni domjenak te je tom prigodom obavljen blagoslov novouređenih prostorija njihova Studentskoga doma u sarajevskom naselju Stup.

Nazočnih 100-tinjak gostiju pozdravio je i izrekao dobrodošlicu predsjednik HKDD-a Ante Prskalo koji je izrazio radost što je božićni domjenak postao tradicionalno mjesto i vrijeme okupljanja brojnih Hrvata i ostalih ljudi dobre volje koji žive i rade u glavnom gradu BiH. Između ostalih pozdravio je: načelnika Novog Travnika Stjepana Duju, župnika u Konavlima don Tihu Šakotu, ministre i dužnosnike s različitih razina vlasti u BiH te predstavnike HKDD-a iz Zagreba, Rame i Srednje Bosne.

Ukratko je predstavio dinamiku i ciljeve radova koji su tijekom protekle godine obavljani u lijevom krilu Studentskoga doma.

Spomenuo je kako su, pod vodstvom građevinske tvrtke iz Žepča K-projekt, uređena 33 stana različite kvadrature koja će biti ponuđena za iznajmljivanje zainteresiranima.

Uslijedio je blagoslov prostorija koji je ujedno i bio božićni blagoslov nazočnih, a obavio ga je dekan Sarajevskog dekanata preč. Miroslav Ćavar, župnik na Stupu, na čijem se teritoriju nalazi Dom.

Nazočni su potom imali prigodu obići novouređene prostorije te su se zadržali u ugodnom druženju.

HKDD je 1991. osnivao pok. vrhbosanski svećenik don Ante Jelić, s ciljem potpore, u prvom redu, katoličkim studentima.

Više fotografija pogledajte OVDJE

nedjelja.ba