U Aladinovoj Lampi, u zemlji čudesa ne ispunjavaju se sve želje, i ne bar svakome. Država koja je po Ustavu država triju konstitutivnih naroda Hrvata, Srba, Bošnjaka i ostalih broji tročlano predsjedništvo iz sva tri konstitutivna naroda. Kako ovdje ništa nije kako treba tako ni to, u tročlanom predsjedništvu sjede tri člana, jedan što ga je birao srpski narod i dva koja su izabrali Bošnjaci. U Beograd odlaze dva člana, onaj što su ga birali Srbi, dakle srpski i onaj što su ga birali Bošnjaci, a koji je dobio manje glasova i koji unatoč tome predstavlja Bošnjake.

Onaj drugi član što su ga izabrali Bošnjaci, koji je dobio više bošnjačkih glasova, a koji se predstavlja kao hrvatski član, nije se udostojio otići. Njega vrijeđaju neke izjave Tomislava Nikolića koji je, između ostalog, rekao kako BiH ne postoji, kako je Republika Srpska druga srpska država na Balkanu. I pazi sad, to je za njega razlog da ne ide!!!

On, koji je pucao po svom narodu i na temelju toga dobio Zlatni Ljiljan ali i metak s druge strane, on koji Hrvatima u dva mandata krade mjesto člana predsjedništva, On našao moralizirati!?!?

Da nije žalosno bilo bi smješno. Da je on moralan kao što pokušava dokazati ovakvim glupostima onda bi on odbio svog bivšeg šefa Lagumdžiju kad ga je isturio da uzurpira ono što mu ne pripada, poslije prvih izbora i rezultata koji jasno pokazuju tko ga je izabrao, a koga predstavlja, javno bi odbio biti to jer to nije volja naroda kojeg protiv njegove volje predstavlja.

Ali nije! Da je on moralan ne bi na mjesta koja pripadaju Hrvatima u raznim institucijama on postavio preko 90% Muslimana.

Ali nije!

On, čiji je život prepun kontroveza, sklon izdajama, prevarama, moralnim posrtajima, drži predavanja na temu moralnosti!? Jedan Bakir Izetbegović, unatoč svemu, odlazi u Beograd i kroz dijalog pokušava riješiti problem, a on bi sad bio veći Bošnjak od svih Bošnjaka, veći bosanac od svih bosanaca, veći patriota od čitave Patriotske Lige!

E druže Željane, da te vidi rahmetli Adil odmah bi te usvojio i postavio na čelo svoje Zaklade umjesto tvog bivšeg šefa i političkog stvoritelja Zlatka Lagumdžije Uspio si se Hrvatima podvaliti kao kukavičije jaje, sad to isto pokušavaš Bošnjacima, trebat će ti za tvoju novu stranku jer oni su do sad bili tvoje glasačko tijelo, pa vidjet će se hoćeš li i njima prodati istu foru!?

Ivan Filipović