U zadnjih desetak dana na političkoj sceni BiH bilo je dosta žustrih akcija ali i reakcija kako pojedinih predstavnika etno grupacija unutar države  tako i visokopozicioniranih međunarodnih diplomata koji su trenutno politički vezani za BiH. Najprije je nelegitimni član Predsjedništva i glavni problem u BiH Željko Komšić pokušao nešto suvislo napisati predstavnicima međunarodne zajednice gdje ih je dobrano napao zbog kako kaže pogodovanja Draganu Čoviću i HDZ-u. No na njegovu žalost pismo je izazvalo dosta snažnu reakciju upravo onih kojima je bilo i predočeno gdje su ga upozorili da 'previše' priča i  da postoje u BiH i oni drugi koji su potpuno na drugim političkim pozicijama kad su u pitanju trenutno najvažnija politička pitanja ove zemlje.

Da, doista međunarodna zajednica polako prihvaća kako u BiH postoje najmanje tri političke scene od kojih je sasvim sigurno sve i jedna legitimna. A to bi u prijevodu značilo kako se mišljenje bošnjačkih političara više ne uzima kao zdravo za gotovo da bi to bio službeni stav politike ove države što je na žalost više od 25 godina bilo 'normalno'. Politička vremena se mijenjaju pa tako i stavovi međunarodne zajednice.

Ta ista međunarodna zajednica konačno uviđa i uvažava da osim bošnjačke politike treba sasvim legitimno prihvatiti i stavove hrvatske i srpske politike u BiH koji se apsolutno bitno razlikuju skoro po svim političkim pitanjima u BiH od onih koje proklamiraju Bošnjaci.

Ali također, vrlo bitno je napomenuti da bošnjačka politika vrlo teško obmanjuje vlastite sunarodnjake tobožnjom političkom borbom koja im sasvim je sigurno neće donijeti željene rezultate. Umjesto da neprestano objašnjavaju vlastitoj javnosti da BiH pripada i Hrvatima i Srbima te da će ona biti uređena i po njihovim zahtjevima i da uopće nije moguće stvoriti državu u kojoj bi oni bili politički dominantni, oni rade upravo suprotno. Posebno kad su u pitanju političke stranke nekakvog kvazi građanskog usmjerenja koje ne prihvaćaju niti trunku političke realnosti već 'lože' sunarodnjake o nekakvoj građanskoj BiH gdje bi Bošnjaci bili glavne figure a građani iz reda druga dva naroda trebali bi slušati bedastoće koje bi im nametali  propali titoisti i bh komunisti. Malo morgen nema od tog ništa! Hrvati su ovaj put na putu da ostvare potpuno ravnopravnost i konstitutivnost sa ostala dva naroda. To je ovaj put sasvim sigurno prepoznato i od međunarodne zajednice što je samo još jedan plus hrvatskim političkim predstavnicima da ovaj posao završe do kraja.

www.abcportal.info