U Mostaru je završen sastanak predstavnika gradskih i županijskih odbora SDA, SBB-a, BPS-a, SBiH-a i DF-a, održan radi formiranja bloka stranaka probošnjačke orijentacije za zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru.

"Na ovom prvom, preliminarnom sastanku smo razgovarali o aktivnostima u idućem vremenu, kako bismo došli do koalicijskog sporazuma s ciljem zajedničkog nastupa ovih stranaka na predstojećim lokalnim izborima, ali i svih drugih stranaka koje budu željele prihvatiti platformu i program koji će biti urađen vezano za zajednički nastup", izjavio je novinarima nakon sastanka Šerif Špago, predsjednik Glavnog odbora SDA.

Anel Kljako, predsjednik Županijskog odbora SBB-a, je u izjavi za medije rekao kako su svi prisutni na sastanku izrazili punu podršku dogovoru o zajedničkom nastupu u Mostaru.

Također, dodao je kako će u idućem vremenu uslijediti sastanak na kojem će s razina gradskih odbora ovih stranaka biti izabrani stručnjaci koji bi trebali izraditi platformu za zajednički nastup.

Upitan o tome koje će stranke biti pozvane s ciljem eventualnog pridruživanja ovom bloku, kako je to inicirano na današnjem sastanku, Kljako je rekao kako će to u prvom mahu biti Prva mostarska partija i Platforma za progres.

"Vrlo je vjerojatno da ćemo u jednoj fazi pozvati i predstavnike Koordinacije Srba da i oni daju svoje mišljenje na ovu koaliciju, ali ne odustajemo ni od toga da pozovemo i SDP i Našu stranku, bez obzira na to što su oni potpisali zajednički Sporazum o osnivanju bh. bloka u Mostaru", kazao je Kljako, piše Dnevni avaz