Prije 27 godina, u blizini Trpinjske ceste u Vukovaru, Blago Zadro je ubijen, vodeći svoje suborce u akciju. Postao je jedna od najpoštovanijih ikona hrvatskog rata za nezavisnost zbog svoje junačke pogibije i velike karizme.

Njegovi se suborci sjećaju legende vukovarske obrane svjedočeći o njegovom zaštitničkom stavu. Nikada braći nije dopuštao da idu zajedno u borbu te nikada nije zapovijedao "naprijed" nego "za mnom", govore.

Iskazao se vrsnom organizacijom u obrani, a cesta u blizini koje je poginuo nazvana je Groblje tenkova upravo zbog njegovog zaustavljanja srpskih tenkova i oklopnih transportera.

Blago Zadro, jedan je od osnivača vukovarskog HDZ-a, a činom general bojnika posmrtno ga je odlikovao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman te je jedini vukovarski branitelj s tako visokim vojnim činom.

Pokopan je na vukovarskom Novom groblju 16. listopada 1998. godine, nakon što je njegovo tijelo ekshumirano iz zajedničke grobnice u ljeto te godine. Po njegovom su imenu nazvane Zapovjedna stožerna škola Ministarstva obrane RH, osnovna škola u Borovom naselju i ulice u Grudama, Splitu i Zagrebu.

Počiva zajedno sa sinom

Tijelo njegovog sina Roberta je ekshumirano godinu dana poslije očevog. Otac i sin Zadro počivaju na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, u Aleji hrvatskih branitelja.

Blago Zadro (1944.-1991.) rodio se u BiH, a kao desetogodišnjak s obitelji se doselio u vukovarsku četvrt Borovo naselje, gdje je završio školu i zaposlio se u Borovu. U agresiji na Vukovar postao je zapovjednik obrane Borova naselja.