Nicolas Pepe do sada krilni napadač Arsenala sletio je u petak u Istanbul i odmah zatim potpisao za Trabzonspor jednogodišnji ugovor uz opciju produljenja za još jednu godinu.

Nenad Bjelica tako je izborio dvostruku pobjedu. Konačno je, tjedan dana prije kraja doveo ofenzivca kojeg je toliko htio. Točnije, jako je želio Brunu Petkovića, ali on ipak ostaje u Dinamu. Osim što je umjesto njega doveo Pepea, tog igrača je uzeo velikom rivalu.

L’Equipe i insajder Nicolo Schira tvrdili su naime još jučer kako je Pepe na pragu transfera u Bešiktaš, a i Bjelica mu je u zadnji tren uzeo pojačanje. Pepe je do dolaska Declana Ricea iz West Hama bio najskuplji igrač kojeg je Arsenal ikad kupio.

Londonski klub doveo ga je 2019. iz Lillea za 80 milijuna eura, no napadač iz Obale Bjelokosti ni blizu nije opravdao ogromnu cijenu i očekivanja.
 


Njegove brojke naizgled nisu katastrofalne jer je u 112 utakmica za Arsenal zabio 27 golova i namjestio 21. Međutim, od rekordno plaćenog napadača očekivalo se više, piše Index.hr.

Na kraju je od 109 utakmica Premier League za koje je konkurirao, u prvom sastavu igrao samo 43. Posljednji put je nastupio za Arsenal prije više od godine dana, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Nici. Tamo je zbog ozljeda propustio čak 19 utakmica, ali je uspio postići osam golova.

Pepe bi tako u povijest Arsenala mogao ući kao najveći promašaj. Klub ga se jedva dočekao riješiti godinu dana prije kraja ugovora. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 18 milijuna eura, a u Trabzonu bi on i Mislav Oršić mogli tvoriti sjajan par krila.