Osuđeni ubojica i bjegunac iz mostarskog zatvora Mladen Džidić uhićen je u Hrvatskoj, a ovu informaciju za Klix.ba potvrdilo je nekoliko izvora iz bh. policijskih agencija.

Ovaj portal javlja neslužbeno da je Džidić uhićen prije tri dana u Sesvetama u jednom stanu gdje je pronašao utočište. Također, potvrđeno je da mu je u Hrvatskoj za sada određen pritvor do sredine kolovoza, a o svemu je obaviješten Interpol u Sarajevu, koji je i raspisao crvenu potjernicu za Džidićem.

Treba podsjetiti da se on nakon redovnog dopusta nije vratio u Kazneno-popravni zavod Mostar. Džidić se s redovnog dopusta trebao vratiti 11. siječnja u 13 sati, no odlučio je pobjeći.

Za to vrijeme mu se gubio svaki trag. Inače, u raspisanoj potjernici je navedeno da je Džidić rođen 1974. godine u Wuppertalu u Njemačkoj te da ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, Njemačke i Hrvatske.

Džidić je osuđen na 17-godišnju kaznu zatvora zbog ubiojtva Branislava Obradovića, a prije sedam godina je u Mostar prebačen iz KPZ-a Zenica.