Sanela Prašović Gadžo, dugogodišnja novinarka, sada političarka, ismijala je Komšićevo imenovanje Čedomira Jovanovića za savjetnika pa dobila prijetnje jer je nekome zasmetalo diranje "svete krave" bošnjačkog političkog mainstreama.

Problematizirala izbor Jovanovića

Prašković je ismijala izbor Čede Jovanovića kazavši da ga prije može zamisliti kako trenira neku ženu s obzirom na to da čelnik LDP-a često ističe svoju sportsku stranu.

"Meni bi bilo logičnije da je neka dama uzela Čedu za savjetnika i onda recimo on je savjetuje kako da zategne trbušnjake, pa idu zajedno na trening, pa trče i tako... mogu i ono da se skinu pa vodom da se zaliju... Svega tu ima na izbor. Ali sta Čeda radi sa Komšićem", napisala je u tvitu koji je kasnije izbrisala zbog prijetnji.

"Znak nečije nervoze..."

Kasnije se ponovno oglasila na Twitteru poručivši da je prethodni tvit izbrisala zbog prijetnji koje je dobila, a kako je kazala, nemogućnost šale s ovim imenovanjem očiti je znak nečije nervoze.

"Prvi put sam izbrisala tvit. Salila sam se a onda su krenule uvrede botova. Naucila sam lekciju da ne dopustam to. No, to sto se ne mozemo saliti je... znak necije nervoze. Mogu biti i ozbiljna pa pitati sta ce predsjednik stranke iz druge drzave savjetovati predsjednika moje drzave?", napisala je kasnije.

Inače, Komšić je jučer objavio da je imenovao Čedomira Jovanovića svojim savjetnikom koji će taj posao, navodno, obavljati volonterski.

Čedomir Jovanović je predsjednik minorne beogradske stranke LDP (Liberalno-demokratska partija).

Podržavao je Komšića tijekom kampanje za izbore u listopadu u kojima je Komšić bošnjačkim glasovima ušao u bh. Predsjedništvo po treći put.