Biskup banjalučki Franjo Komarica pozvao je na molitvu za one koji pate, koji su obespravljeni, te za prognanike ne samo iz Banjaluke, iz Bosne i Hercegovine već i mnogih drugih zemalja.

"Ne možemo danas mirno slaviti Božić kad pred očima imamo mnoga stradanja diljem svijeta. Pišu se isti rukopisi koji su pisali i kod nas", rekao je biskup Komarica.

"Međutim", istaknuo je, "Bog nije nestao sa zemlje i treba nas kako bi uspostavio pravedni mir, te da nas oslobodi od ropstva grijeha i smrti".

"To znači slaviti Božić", rekao je monsinjor Komarica u obraćanju vjernicima na svečanoj pontifikalnoj misi u banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure, a u povodu svetkovine rođenja Gospodnjeg – Božića.

Pozvao je vjernike katolike da budu na strani božije ljubavi, milosrđa i zauzimanja za čovjeka.

Ukazujući na značaj Božića za katoličke vjernike, podsjetio je na jednu od istina svete vjere da će Bog dobro vijekom nagraditi, a zlo vijekom kazniti.

Vjernicima je naglasio kako trebaju promišljati koliko su vjerodostojni kad slave najradosniji kršćanski blagdan.

"I što on znači za sve nas ovdje u Banjaluci, našoj zemlji, na našem planetu slaviti Božić", naveo je biskup banjalučki ističući kako se svi trebamo upitati što to radimo, pa i kad se slavi Božić.

Radimo li to samo površno, ili stvarno.

"Bog nam dolazi i u ovoj svetoj misi, sebe dariva nama u svojoj božanskoj istini o nama i o sebi te dariva sebe kao božansku hranu, prijeko potrebnu na našem putovanju kroz vrijeme prema vječnosti. I otvorimo mu svoja srca, misli i opredjeljenja kako bi nas on svojim dolaskom blagoslovio", naglasio je Komarica.

I u drugim katoličkim crkvama u RS-u danas su na Božić služene mise.