Igor Bišćan (45) odlazi iz Dinama sporazumnim raskidom ugovora. Posla ga je koštalo ispadanje od AEK-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka te loš start u prvenstvu. Aktualni hrvatski prvak trenutno zaostaje za liderom Hajdukom osam bodova, ali ima i utakmicu manje odigranu. Dinamo je smijenio Bišćana tri dana uoči play-offa za Europa ligu protiv Sparte Prag.

Bišćan je otkaz dobio unatoč izjavi Darija Šimića, koji je jučer rekao: "Vjerujem da je ovo strašan šok za trenera i stožer. Imaju našu maksimalnu podršku, kao što su imali i do sada. Na raspolaganju smo im. Oni su ti koji moraju analizirati svoj posao i vidjeti kako da podignu ekipu."

Zamjena je već spremna?

Bišćan je u Dinamo stigao 6. travnja, zamijenivši Antu Čačića. S Dinamom je potvrdio naslov prvaka za prošlu sezonu te osvojio Superkup na početku ove sezone, a Modre je vodio u 17 utakmica. Ostvario je učinak od deset pobjeda, pet remija i dva poraza. Dinamo je preuzeo nakon što je četiri godine vodio mladu reprezentaciju Hrvatske.

Prve informacije govore kako bi Bišćana na klupi Dinama trebao naslijediti Goran Tomić (46), koji je trenutno bez angažmana. Tomićev posljednji klub bio je Al Nasr FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ondje je radio od studenog 2022. do lipnja ove godine. Prije toga Tomić je vodio Rijeku, Lokomotivu, Istru 1961, HNK Šibenik, ZJ Yiteng, TJ Songjiang i BJ Baxy.

Bišćan nakon AEK-a: Najgori poraz u životu

Nakon ispadanja od AEK-a Bišćan je rekao: "Čestitam AEK-u i njegovim igračima na prolasku dalje. Želim i čestitati mojim igračima za trud. Igrali su u vrlo teškim uvjetima na ovom stadionu. Ovo je za mene jako tužan trenutak, vjerojatno najgori u cijelom životu. Bili smo jako blizu prolaska, ali na kraju ipak nismo uspjeli.

Možemo sad analizirati kako god hoćemo, ali nije trenutak da se rade analize zašto se to dogodilo na kraju susreta. U ovom trenu nemam volje ni za što, najviše mi je žao mojih dečkiju, zaista. Ovdje doći, odigrati ovako, biti toliko blizu, na kraju na najgori mogući način izgubiti taj prolaz. Stvarno ne vidim smisla da još nešto komentiram."

index.hr