Saudijski prvoligaš Al-Ittihad potvrdio je da je Slaven Bilić njihov novi trener.

Hrvatski stručnjak bi u najbogatijem saudijskom klubu trebao zarađivati tri milijuna eura po sezoni, a još nije poznato na koliko sezona je potpisao ugovor.

Bilić se nakon otkaza u West Hamu povezivao s nekoliko engleskih klubova i reprezentacija, a informacija da pregovara s najstarijim saudijskim klubom u medijima se pojavila ovih dana i pokazala se točnom. Bilića je Al-Ittihad predstavio na Twitteru i ostalim društvenim mrežama, a službeno predstavljanje trebalo bi biti uskoro.

Bilić je trenersku karijeru započeo u Hajduku, a u ljeto 2006. godine je preuzeo hrvatsku reprezentaciju naslijedivši Cicu Kranjčara. Afirmirao je Eduarda, Vedrana Ćorluku i Luku Modrića iz mlade reprezentacije, u prvoj utakmici je pobijedio Italiju u Livornu, a na Euru 2008. godine njegova reprezentacija igrala je možda i najbolji nogomet, no nesretno je ispala od Turske na penale, piše Index.hr.

Veliki kiks bile su mu kvalifikacije za SP 2010. godine, ali je Hrvatsku odveo na Euro 2012. gdje je ispala u skupini s Italijom, Španjolskom i Irskom. Nakon Europskog prvenstva, preuzeo je Lokomotiv Moskvu u kojem je dobio otkaz poslije prve sezone koju je klub završio na devetom mjestu. Bio je to najslabiji plasman Lokomotiva od osamostaljenja Rusije.

Otišao je u Bešiktaš s kojim je prve sezone bio treći, a sljedeće je do pred kraj prvenstva bio u igri za naslov da bi u zadnjih pet kola osvojio samo pet bodova. Sporazumno se razišao s turskim klubom u ljeto 2015. godine i par mjeseci kasnije preuzeo West Ham.

Čekićari su bili sedmi u njegovoj prvoj sezoni, što je bio velik rezultat. Sljedeće sezone West Ham je bio 11., a godinu je obilježila svađa i rastanak s Dmitrijem Payetom. West Ham je nastavio sa slabim rezultatima i nakon poraza od Liverpoola 4:1 kod kuće, Bilić je 4. studenoga prošle godine dobio otkaz te je do odlaska u Saudijsku Arabiju bio bez kluba.