Malo je nedostajalo da Slaven Bilić u svojoj premijernoj sezoni u engleskom Premiershipu sruši i Stamford Bridge, dvaput su nogometaši njegova West Hama vodili, no Chelsea se izvukao iz dvaju prekida, slobodnog udarca i 11-erca za 2-2.


Međutim, sudeći po tv-snimci, kazneni udarac za domaće nije trebao biti dosuđen, nije se to libio javno upozoriti ni Bilić:

- Primiti gol pred kraj je razočaravajuće, ali primiti ga iz 11-erca koji nije bio je neprihvatljivo! – rekao je 47-godišnji hrvatski trener. U 88. minuti je Hiddinkov joker s klupe Loftus-Cheek pobjegao u kontru, Antonio ga je sustizao na rubu kaznenog prostora, napadač domaćih je pao, a sudac Robet Madley, pokazao na bijelu točku. Antonio se bunio i dobio žuti karton, tv-snimka mu daje za pravo, mali kontakt se dogodio, ali izvan crte.
 

- I to metar izvan, naglasio je Bilić. OK, teško je to vidjeti pri velikoj brzini, ali nama se takvi penali ne sude! Jest, 2-2 na Stamford Bridgeu je uvijek velik rezultat, ali prema igri smo zaslužili više, bili smo bliže 0-2 i 1-3 nego oni izjednačenju. Zato ne prihvaćam ovaj remi, naglasio je menadžer West Ham Uniteda koji je tom odlukom izgubuo dva boda koja bi ga popela na 4. mjesto uoči nedjeljnog manchesterskog derbija.
 

- Da smo pobijedili prebacili bismo pritisak na Manchester City, zato mi je dodatno žao ta dva izgubljena boda, kao što sam žalio i za onim neregularnim izjednačenjem na Old Traffordu jer trebali smo biti četvrti i u polufinalu FA Cupa, podsjetio je Bilić i onda skrenuo razgovor sa sudačkih pogrešaka.

- Želio bih razgovarati o nogometu, o našoj vrhunskoj igri. Bila je to fantastična utakmica za gledanje, i za naše navijače i za mene i za sve. Išli smo po treći pogodak jer imamo igrače koji žele zabiti gol više. Kad nemamo loptu se znamo braniti, ali kad je imamo želimo dati gol, podvukao je u zaključku hrvatski stručnjak.

Nakon pauze zbog obveza reprezentacij West Ham United očekuju tri domaćinstva: Crystal Palace, pa Manchester United u ponovljenom četvrtfinalu kupa te treći londonski derbi zaredom, s Arsenalom. Nakon Velikog tjedna – veliki tjedan...