Ugledni nogometni magazin Four Four Two sastavio je popis 50 najboljih nogometnih stručnjaka na svijetu u 2016. godini, a među njima se našlo i ime bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića.

Ako malo suzimo popis, trener West Hama ušao je u Top 25 gdje je zasjeo na 21. mjesto, odmah iza trenera Arsenala Arsenea Wengera. Novinari magazina Four Four Two pišu kako je angažman Bilića bio riskantan potez uprave West Hama, jer nitko nije znao kolike su njegove mogućnosti, ali "Hrvat je napravio iskorak u odnosu na svog prethodnika Sama Allardycea".

"Bilić je obavio sjajan posao kupnjom Payeta za 10.7 milijuna funti... pobijedio je Arsenal, Man. City, Liverpool i Chelsea. West Ham je postao uzbudljiva i napadačka momčad, onakva kakvu su navijači dugo priželjkivali", stoji u tekstu.

"Bilić je cijelo ljeto proveo gostujući po televizijama, negdje je čak i skakao po stolovima, a pokazao se kao vrlo kvalitetan stručni komentator. Uz to je i vrlo dobar trener", stoji u zaključku.

Nedostaju mu trofeji

Four Four Two je Biliću dao vrlo dobre ocjene (4/5) u kategorijama; taktika, stil, zabava, mladi igrači, a hrvatski je stručnjak podbacio jedino u kategoriji osvojeni trofeji. Tu je dobio čistu jedinicu.