U prvih pet kola Manchester City imao je svih pet pobjeda, pri čemu nije primio niti gola. A onda je u grad došao Slaven Bilić i - opet uspio. West Ham je slavio 2-1 i zasjeo na drugo mjesto ljestvice!

- Morate imati nešto posebno ako ste zabili tri gola na Anfieldu, dva na Etihadu i Emiratesu - pohvalio je svoju momčad Bilić pa nastavio:

- Bili smo dobri u prvom poluvremenu, u nastavku baš i ne, ali na kraju smo uspjeli. Znali smo da ćemo morati trčati kao ludi, ali i imati malo sreće. I sve se poklopilo. Da vam budem iskren, mislim da smo zaslužili ovo zbog dobre igre u prvom i borbenosti u drugom poluvremenu. No ovo je bila drugačija utakmica no one protiv Arsenala i Liverpoola, sada je bilo puno, puno teže.

Moses i Sakho zabijali su već u prvih pola sata, De Bruyne je smanjio, ali više od toga City nije mogao. I bilanca je sljedeća: tri gostovanja, kod Arsenala, Liverpoola i Cityja, i tri pobjede za bivšeg hrvatskog izbornika. Zvuči nevjerojatno.
- Naš cilj je igrati dobar nogomet i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti. Bit će još uspona i padova kod ove momčadi, nismo mi Real Madrid, no devet bodova sa tri gostovanja zvuči poput sna. I nije uopće loše sanjati... - kazao je Bilić.

Naravno, hit je na Otoku, komentatorima ispadaju bomboni iz usta.

- Voljeli bi dobiti malo te hrane koju Bilić ‘trpa’ u svoje igrače. Slaven je čudesan, ima lice gangstera i svi ga se plaše - neke su od pohvala, a BBC je otišao korak dalje:
- Bilić je fantastičan menadžer, West Ham je u igri za naslov!

A ono što je još važnije za Bilića, i u klubu su zadovoljno njegovim poslom. Kako i ne bi, pa West Ham je drugi na tablici.
- Bravo, Slavene, odličan rezultat. Navijači su bili fantastični, a igrači su dali sve od sebe - javno je preko Twittera Biliću čestitao dopredsjednik kluba David Gold te priložio Bilićevu fotografiju uz rezultate protiv Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja.

Slave ga i stručnjaci, a kako to obično među engleskim navijačima biva, nije trebalo puno proći da dobije i svoju pjesmu. U podlogu pjesme Beatlesa 'All You Need Is Love' domišljati Englezi tako su umjesto riječi Love ubacili Slav. West Hamovi navijači sada popularnu pjesmu pjevaju All You Need Is Slav (Sve što trebaš je Slav). (24sata.hr)