Nakon petog uzastopnog poraza engleski premierligaš West Ham, za čijem kormilom sjedi Slaven Bilić, našao se u neugodnoj situaciji. Sedam kola prije kraja prvenstva Čekičari imaju samo pet bodova više od zone ispadanja.

Bilićevu momčad trese velika kriza. Londonski sastav je već sedam kola bez pobjede, a u zadnjih pet je upisao pet poraza uz razliku pogodaka 6:12, piše HRT.

Koncem veljače West Ham je bio deveti, a sada je na 15. mjestu s pet bodova više od Swansea Cityja na 18. poziciji koja vodi u niži rang natjecanja. Upravo će protiv velškog kluba Bilićeva momčad igrati u subotu.

“Menadžer je odgovoran za rezultate. Moj je posao da ovu seriju poraza preuzmem na svoja prsa i pripremim momčad za iduće kolo i ogled protiv Swansea Cityja“, kazao je Bilić dodavši: “Još uvijek nismo u biti ili ne biti situaciji i vjerujem kako niti nećemo.”

Bilić je poručio igračima da što prije zaborave posljednji poraz od Arsenala (0:3) i okrenu se idućim susretima.

“Rekao sam dečkima da što prije zaborave ovu utakmicu. Od sada pa do kraja sezone svaka utakmica ima veliku važnost, a posebno iduća utakmica protiv Swansea Cityja”, dodao je Bilić.

Ogled protiv Swansea je u subotu, a za ogled na Olimpijskom stadionu su upitni napadač Andy Carroll zbog ozljede gležnja i veznjak Michail Antonio zbog viroze.

“Moramo vjerovati u pobjedu, jedino ako vjerujem možeš do pobjede”, poručio je Bilić.