Turski velikan Bešiktaš, kojeg vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić, ostao je bez četvrtfinala Europske lige nakon što je u Istanbulu izgubio od Club Bruggea s 3:1. Belgijci su bili bolji i u prvom susretu kada su slavili s 2:1.

Plasman u četvrtfinale izborili su i Wolfsburg, Napoli, Sevilla i Zenit te već prije Fiorentina, kijevski Dinamo i Napoli.

Bešiktaš 13 minuta u četvrtfinalu

Nakon prvog dijela bez pogodaka, Bešiktaš je stigao u vodstvo fantastičnim pogotkom Ramona Motte u 48. minuti izazvavši euforiju pred 70.000 gledatelja na Ataturk stadionu. Brazilac je pucao lijevo iskosa s 30 metara ravno u gornji desni kut. Bio je to rezultat koji je Bilića vodio dalje.

No, Brugge se vratio u život 13 minuta poslije kada je Tom De Sutter svladao Tolga Zengina. Bešiktaš se tada u potpunosti otvorio, što su gostujući igrači kaznili kontrama. Prva im nije uspjela, no druga jest. Potpuni preokret dogodio se u 80. minuti, a strijelac je bio Boli Bolingoli-Mbombo. U samoj završnici utakmice Bolingoli-Mbombo je postigao i treći pogodak za Brugge.

U sudačkoj nadoknadi Bešiktaš je ostao s igračem manje nakon što je isključen Olcay Sahan. Osim što je izborio plasman u četvrtfinale, Brugge je produžio niz bez poraza u Europi ove godine na 14 utakmica ostvarivši 11 pobjeda i tri remija.

Wolfsburg ponovno bolji od Intera

Wolfsburg je plasman u četvrtfinale izborio s dvije pobjede protiv milanskog Intera. Nakon 3:1 iz prve utakmice, Wolfsburg je slavio na Giuseppe Meazzi s 2:1. Pogotke za njemačku momčad postigli su Daniel Caligiuri (24) i Niclas Bendtner (89), a jedini strijelac za Inter bio je Rodrigo Palacio (72).

Ivan Perišić ušao je u igru u 73. minuti umjesto strijelca Caligiurija, a Mateo Kovačić počeo je utakmicu za Inter, no zamijenjen je u 55. minuti. Marcelo Brozović nema pravo nastupa jer je u Europskoj ligi igrao za Dinamo.

Sevilla uvjerljiva protiv Villarreala

Branitelj naslova Sevilla je u španjolskom obračunu pobijedila Villarreal 2:1 potvrdivši tako pobjedu od 3:1 iz prve utakmice. Strijelci za Sevilli bili su Vicente Iborra (69) i Denis Suarez (83), a za goste Giovani dos Santos (74). Villarreal je od 77. minute igrao bez isključenog Baillyja.

Torino je pobijedio Zenit s 1:0, no ruska momčad ide dalje jer je u prvom susretu slavila 2:0. Jedini pogodak postigao je Kamil Glik (90).