Iz BIHAMK-a jutros upozoravaju na moguće snježne lavine posebno na magistralnom putu M-18 Trnovo-Dobro Polje-Brod na Drini zbog porasta temperature i otapanja snijega.

Na magistralnoj cesti M-16.4 Bugojno-Novi Travnik na području Rostova, kao i na magistralnim cestama M-16 Kupres-Šuica i M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište jak vjetar mjestimično stvara snježne nanose. Usporeno se prometuje na autocesti A-1 dionici Zvirovići-Bijača zbog kiše i jakog vjetra. Zbog magle vidljivost je smanjena na magistralnim cestama M-6.1 Polog-Mostar i M-17.4 Mostar-Čitluk-Cerno, a zbog ledene kiše upozorenje na magistralne ceste Drvar-Bosansko Grahovo-Kazanci, Bosansko Grahovo-Strmica, Mostar-Čapljina-Doljani i Stolac-Neum.

Upozorava se i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja. Slab i umjeren snijeg tijekom noći padao je u jugozapadnim krajevima, kao i mjestimično na dionicama u višim predjelima, a zbog najavljenih obilnijih padalina apelira se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obvezna za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog aktualnih radova na području Hrvatske, tijekom dana usporeno se prometuje na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, priopćeno je iz BIHAMK-a.