Policija u BiH razbila je lanac krijumčara droge, a među uhićenima i policajac koji je osiguravao jednog od državnih ministara.
Iz Tužiteljstva BiH potvrđeno je kako je po njihovu nalogu izvedena policijska operacija u kojoj je uhićeno više osoba te zaplijenjeno oko 15 kilograma sintetičke droge speed.

Riječ je o drogi koja ispuštanjem dopamina u krv izaziva ovisnost, a na crnom tržištu je široko dostupna jer se prodaje u obliku tableta, kapsula ili kristala.

Svi uhićeni su osumnjičeni da su od početka godine djelovali kao kriminalna skupina koja je krijumčarila drogu

Iz Tužiteljstva BiH naveli su kako je jedan od članova te skupine bio i djelatni policajac zaposlen u Ravnateljstvu za koordinaciju policijskih tijela, specijaliziranoj agenciji zaduženoj za zaštitu najvažnijih političara, vladinih objekata i diplomatskih predstavništava.

Njega terete da je zlorabio ovlasti i informacije koje su mu bile dostupne.

Portal Klix je citirajući neimenovane izvore objavio kako je uhićeni policajac Miloš Nikolić, koji je osiguravao ministra za ljudska prava Miloša Lučića. On je navodno priveden u trenutku kad je pokušao prodati 10 kilograma speeda i to nakon što su ga istražitelji prije toga mjesecima pratili.

Prema ovom izvoru, policija u BiH informacije o Nikolićevu kriminalnom djelovanju dobila je nakon što je on drogu pokušao prodati hrvatskim istražiteljima.