U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu danas su izvučeni parovi doigravanja za plasman na EURO 2016, a nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za protivnika dobila je reprezentaciju Republike Irske, javlja Anadolu Agency (AA).

U ostalim parovimadoigravanja sastat će se Ukrajina – Slovenija, Švedska – Danska i Norveška – Mađarska.

Nakon povijesnog nastupa na Svjetskom prvenstvu prošle godine u Brazilu, reprezentacija BiH će u doigravanju protiv Republike Irske pokušati izboriti i prvi nastup na Europskom prvenstvu.

BiH je do sada protiv Iraca igrala samo jednu utakmicu i Irci su slavili minimalnu pobjedu (0:1). Irska je veoma iskusna u utakmicama doigravanja za EURO jer je u dosadašnjih pet doigravanja igrala četiri puta i imala polovičan uspjeh.

Prve utakmice doigravanja igrat će se 12. 13. i 14., a uzvrat 15. 16. i 17. studenog ove godine. Ukrajina, Švedska, BiH i Norveška su domaćini prvih susreta.

Četiri pobjednika dvomeča doigravanja će se pridružiti domaćinu Francuskoj i 19 reprezentacija koje su kroz prethodnu grupnu fazu kvalifikacija izborili plasman na smotru najboljih reprezentacija Europe.

Europsko prvenstvo će se u razdoblju od 10. lipnja do 10. srpnja iduće godine igrati u deset francuskih gradova, piše Anadolu Agency.