Bosna i Hercegovina je razbila Estoniju s 5:0 u prvom kolu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Nakon pobjede 2008. 7:0, večeras je momčad Mehmeda Baždarevića počastila peticom istog rivala, protiv kojeg je dva gola zabio Emir Spahić, a upisali su se i Edin Džeko, koji je gol posvetio gluhonijemim osobama, kao i Haris Medunjanin te Vedad Ibišević, dok je Miralem Pjanić ostvario dvije asistencije.

Zmajevi su u Zenici poveli već u 7. minuti, kada je Spahić nakon odbijanca zabio glavom i načeo Estonce. Džeko je u 23. povisio na 2:0 iz penala i prstom pokazao na uho tijekom proslave gola, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Međutim, u nastavku je BiH dodala gas te postigla još tri pogotka. Prvo je Medunjanin u 72. zabio iz prekrasnog voleja nakon kornera Pjanića s desne strane, a 11 minuta kasnije Ibišević je glavom potpisao 4:0. Točku na stavio je igrač koji je i postigao prvi gol - Spahić je u 92. minuti sjajno skočio i pogodio za 5:0, čime su susjedi četvrtom domaćom pobjedom kod kuće u posljednjih šet susreta (uz jedan remi) na najbolji mogući način krenuli u borbu za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2018. godine igrati u Rusiji.