Izbornik rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman rekao je nakon utakmice sa Švicarskom (21:15) da se nada da će sve ostati na crvenom kartonu za Tomislava Nuića, nakon informacije da se nije nalazio u zapisniku, zbog čega je dobio crveni karton.

On je rekao da nakon održanoga tehničkoga sastanka i prijave iste ekipe kao za utakmicu u Švicarskoj, taj ”izostanak koji je promakao nije uspio pohvatati”, javlja agencija Anadolija.

”Treba se nadati da je to to i da će se sve završiti na crvenom kartonu”, rekao je Šuman. Na pitanje da komentira mogućnost ulaganja žalbe Švicaraca, Šuman je odgovorio da ne bi želio da taj trenutak zasjeni utakmicu.

”Ne bih kvario ovaj osjećaj i ambijent. Vidjet ćemo kako to izgleda, a bit će kako se odluči”, odgovorio je. Naime, Tomislav Nuić igrao je sedam minuta i postigao pogodak, no nije bio u zapisniku utakmice, što su primijetili Švicarci, ali ne i delegat.

Iz Rukometnoga saveza BiH su za Klix.ba rekli da je delegat Darko Repenšekglavni krivac za konfuznu situaciju, jer je kod prekucavanja izostavio Nuića na službenom popisu, a iz Saveza su naveli da je delegat priznao propust i krivnju preuzeo na sebe.

Konačna odluka Europske rukometne federacije (EHF) trebala bi biti poznata tijekom nedjelje. Svjetsko prvenstvo u rukometu igrat će se u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine.