Banja Luka će u vremenu od 10. do 15. lipnja 2022. godine četrvrti put uzastopno biti domaćin biciklističkog ultramaratona “B-HARD Ultra Race & Brevet”, u kojem će učešće uzeti 90-ak biciklista iz svih zemalja Europe, ali i Bliskog Istoka i Južne Amerike. Ruta dužine 1200 km i s 14000 m visinske razlike, za koju učesnici na raspolaganju imaju 90 sati, provest će ih kroz najljepše i najvažnije domaće turističke destinacije, prije povratka u Banja Luku na cilj vožnje. Pored navedene rute, na raspolaganju su i kraće, ali ništa manje zahtjevne rute u dužinama od 600 i 220 km, kao i posebna promotivna vožnja za žene, u dužini od 120 km.

Ramsko jezero, odnosno Šćit će biti domaćin specijalne kontrolne točke za učesnike vožnje od 600 km - vjerovatno najljepše lokacije na cijeloj ruti.
 
Tijek ultramaratonske vožnje će biti moguće pratiti preko interneta putem satelitskog praćenja učesnika (https://www.followmychallenge.com/live/bhard22/), a bit će veoma zanimljivo vidjeti hoće li neko uspjeti nadmašiti rezultat prošlogodišnjeg najbržeg učesnika, Ulrih Bartolmosa iz Nјemačke, koji je veoma zahtjevnu rutu od 1200 km prešao za samo 51 sat i 15 minuta.

Više informacija o ovoj jedinstvenoj manifestaciji možete pronaći na web stranici – http://www.bhardultrarace.com