Večeras su odigrani preostali susreti 5.kola grupne faze Lige prvaka. U skupini D snage su odmjerili Juventus i Barcelona, te Sporting i Olympiakos.

Juventus – Barcelona

Prvu priliku na susretu imao je Douglas Costa u 2' minuti kada je dobro šutirao, ali je njegov udarac išao po sredini gola i gostujući golman nije imao problema s obranom. Barcelona je u nastavku nastavila znatno bolje igrati, a u 23' minuti Ivan Rakitić je imao odličnu priliku nakon slobodnjaka, ali je pogodio samo desnu vratnicu.

Prva ozbiljniju priliku 'Stara dama' je imala u 44.minuti kada Dybala sjajno prolazi pored niza protivnika, ali njegov udarac završava daleko iznad gola ter Stegena. Barcelona je imala veći posjed lopte u nogama u prvom dijelu, a realan rezultat prvog poluvremena je bio onaj s kojim se otišlo na predah, a to je 0:0.

U nastavku susreta nije bilo većih prilika, a pred sami kraj Juventus je mogao do tri boda u 90+2' minuti kada je Dybala sjajno šutirao, ali je ter Stegen fantastičnom obranom spriječio njegov pokušaj. Susret je završen neodlučeno s 0:0.

U drugom susretu ove skupine Sporting je slavio s 3:1 u Lisabonu.

Paris Saint-Germain – Celtic

PSG je nevjerojatan ove sezone u Ligi prvaka sa samo jednim primljenim pogotkom u svojoj mreži, a s čak 21 postignutim. Celtic je već u 1' minuti susreta poveo s 0:1 kada je Moussa Dembele sjajno opalio s ruba šesnaesterca i pogodio za vodstvo svoje momčadi. Međutim slavlje gostujuće momčadi nije dugo trajalo jer su u 9' minuti domaćini došli do poravnanja preko Neymara na asistenciju Rabiota.

No, Neymar tu nije stao nego je u 22' minuti na asistenciju Verrattija postigao drugi pogodak i potpuni preokret svoje momčadi na 2:1. Šest minuta kasnije i Edison Cavani se upisuje u strijelce šutem unutar šesnaesterca. U strijelce se upisao i Mbappe u 35' minuti kada je u situaciji 1 na 1 s golmanom sjajno pogodio i postavio rezultat na 4:1.

U nastavku je PSG smanjio pritisak, a prvu priliku u drugom dijelu imao je Cavani u 61' minuti, ali je loše šutirao i poslao loptu daleko na tribine. Ipak PSG je uspio postići i peti pogodak, a u strijelce se upisao i Verratti u 76' minuti. Do kraja se Cavani ponovno upisao u strijelce, a pogodak je postigao i Dani Alves. Do kraja susreta više nije bilo pogodaka i konačni rezultat je glasio 7:1.

U drugom susretu ove skupine Bayern je na gostovanju slavio s 1:2.

Atletico Madrid – Roma

Atletico Madrid i Roma su odigrali dosta nezanimljivo prvo poluvrijeme. Atletico je bio dosta opasniji, dok je Roma imala veći posjed lopte u svojim nogama. Atletico je uputio dva udarca na gol, ali nijedan nije opasnije ugrozio gol talijanske momčadi. Na predah se otišlo s početnim rezultatom od 0:0.

Drugo je poluvrijeme donijelo znatno više uzbuđenja, a u 64' minuti Belgijanac Nainggolan je sjajno šutirao s velike udaljenosti, ali je pogodio vratnicu. Ipak 5 minuta kasnije momčad Diega Simeona stiže do prednosti od 1:0 nakon što je Francuz Griezmann fantastično pogodio škaricama unutar šesnaesterca. Samo dvije minute kasnije Torres u situaciji 1 na 1 loše šutira i golman brani njegov pokušaj.

Roma je od 83' minute bila primorana susret završiti s deset igrača jer je Bruno Peres dobio drugi žuti karton. Ipak zbog dobre igre Roma uspjeva postići i drugi pogodak, a u strijelce se upisao i Kevin Gameiro u 85' minuti. Atletico je slavio s 2:0 i time upisao prva tri boda.

U drugom susretu ove skupine Chelsea je ranije slavio s 4:0.

Basel – Manchester United

United je u odličnoj formi otišao na gostovanje kod švicarskog Basela. United je bolje ušau u susret i već u 12' minuti su imali solidnu priliku preko Lukakua, ali je Vaclik sjajno spriječio njegov pokušaj. Pet minuta kasnije Fellaini je imao odličnu priliku, ali njegov udarac glavom za malo odlazi pored desne vratnice. Isti igrač se našao u odličnoj prilici u 43' minuti kada je ponovno šutirao glavom, ali je pogodio samo vratnicu.

Samo minutu kasnije Martial u situaciji 1 na 1 s golmanom šutira odlično, ali je domaći vratar sjajno obranio njegov pokušaj. Pred sami kraj prvog dijela 'Crveni vragovi' su propustili još jednu odličnu priliku kada je Marcus Rojo sjajno šutirao s velike udaljenosti, ali je pogodio samo gredu. Na poluvrijeme se otišlo s 0:0.

U drugom dijelu Basel je zaigrao znatno bolje i u nekoliko su navrata zaprijetili golu Uniteda. Kao naozbiljniju priliku vrijedi izdvojiti onu iz 67' minute kada je Michael Lang pogodio vratnicu. Basel nije imao sreće, ali je i Romero zaslužan što Švicarci nisu uspjeli postići pogodak. U 77' minuti Die je sjajno šutirao, ali je Romero fantastičnom obranom nevjerojatno obranio njegov pokušaj.

Ofanziva i hrabra igra Basela se isplatila u 90' minuti kada je Michael Lang poslao loptu u mrežu na odličnu asistenciju Raoula Petrette. Basel je slavio s 1:0 i time ostao u utrci za prolazak u dalju fazu Lige prvaka.

U drugom susretu ove skupine CSKA Moskva je porazila Benficu s 2:0.