Messi i Rakitić zabili su za veliku pobjedu Barcelone protiv Juventusa (3:0) u prvom kolu skupine D Lige prvaka.

Messi je prvi njegov i Barcelonin gol postigao u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Zgoditkom je okrunio odličnu akciju njega i Suareza. Nakon što je odigrao dupli pas sa suigračem, ušao je u kazneni prostor i diagonalom probušio Buffona.

Rakitić je povisio na 2:0 u 56. minuti. Messi je opasno centrirao s desne strane, a Sturaro spasio izbijanjem sa crte. Ali, na odbijanac natrčava Rakitić i šalje loptu u praznu mrežu.
 
Konačan rezultat Messi postavlja u 69. minuti. Iniesta je dodao, Dembele trkom na stranu odvukao par suparnika i Messiju oslobodio sredinu za juriš na obranu Juvea, koja nije imala šanse protiv njega. Ušao je u kazeni prostor i precizno pogodio.

U najavi ove utakmice podsjećalo se na zadnje susrete katalonskog i talijanskog velikana u Ligi prvaka. Ali, njihove utakmice u četvrtfinalu prošle sezone, nisu imale puno veze s ovom danas, iako su Barcelona i Juventus igrali samo pet mjeseci nakon spomenutih dvoboja.

Ova utakmica nema veze s onom istih suparnika od prije pet mjeseci

Barcelona je u odnosu na te mečeve ima novog trenera. Predstavila je i novi napadački trojac. Neymarovim odlaskom u PSG nema više MSN-a, ali je zato tu LOL, što je skraćenica za Lionel - Ousmane - Luis. Akronim je nastao zamjenom u trozubcu, dolaskom Dembelea umjesto brazilskog bjegunca. On pak igra desno, a najvažnije za Barcelonu je što je Valverde postavio Messija centralno. S te pozicije je razorio Juventus večeras.

Glupost je tvrditi da se Barcelona s ovih 3:0 osvetila Juventusu za pobjedu istim rezultatom
 
Nema smisla rezonirati da se Barcelona pobjedom "osvetila Juventusu" za pobjedu Torineza s također (ukupnih) 3:0 u nedavnom četvrtfinalu LP. Jer to je bila utakmica nokaut faze i same završnice natjecanja, dok su ovaj put suparnici igrali neusporedivo nebitniji meč, prvo kolo skupine LP, nakon kojeg ima još pet prilika za popravni.

Juve je na Camp Nouu nastradao bez čak šest prvotimaca iz nedavnog trijumfa nad Barcom
 
Barcelona posebno nema zašto previše likovati zbog ove pobjede jer slavila je protiv kombinirane momčadi Juventusa. Uostalom, Juve koji je sada stradao na Camp Nouu bio je bez ključnih ljudi nedavnog trijumfa nad Barcom. Dani Alves i Bonucci otišli su iz kluba. Ozlijeđeni su Chiellini, Mandžukić, Cuadrado i Khedira. Svi oni bili su prvotimci kada je Juventus prije pet mjeseci razbio Barcelonu.

Božićno drvce odlično se držalo protiv LOL-a sve dok ga Messi nije sasjekao u sudačkoj nadoknadi
 
Juventusov trener je zbog brojnih ozljeda, bez "odsječenih krila" Mandžukića i Cuadrada, bio prisiljen presložiti momčad iz standardnih 4-2-3-1 u 4-3-2-1, tzv. "Božićno drvce". I takav, osakaćeni i prisilno prestrojeni Juventus, odlično se u prvom poluvremenu držao kod Barcelone i bio bolja momčad, s izraženijim prilikama. Ali, Ter Stegen je sjajno obranio De Scigliov udarac, dok je Higuain upropastio sjajnu šansu koju mu je priredio Dybala.
 
Leove čarolije
 
Ipak, bljesak Lea Messija u sudačkoj nadoknadi bio je dovoljan za vodstvo domaćina na poluvremenu. Kada je Rakitić zabio drugi Barcelonin gol bilo je jasno da je utakmica gotova. Jer "rezervni" Juventus nije se mogao izbaviti iz takvog ponora. Allegri je to pokušaou 62. minuti, kada se uvođenjem Bernardeschija umjesto Bentancoura vratio na 4-2-3-1, ali bilo je prekasno i nedovoljno.
 
Posebno nakon što je Messi izveo još jednu čaroliju te svojim drugim golom postavio konačnih 3:0.