‘’Vozilo hrvatskih registarskih tablica sletjelo je u jutros oko 10 sati s magistralne ceste M-17 kod mosta Bijela između Mostara i Jablanice te završilo u rijeci Neretvi’’, potvrdio je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Po njegovim riječima, u Neretvu je sletjelo vozilo marke „škoda fabia“, vinkovačkih registarskih tablica, nakon što je prednjim dijelom udarilo u brdo.

Kako je Marić rekao za Fenu policiju je o nesreći obavijestio građanin koji je vozilom naišao iz suprotnog smjera.

Točan broj osoba koje su stradale u ovoj prometnoj nesreći se ne zna. Naime, zasad je poznato kako je iz Neretve isplivala samo jedna osoba.

Na mjestu događaja su policija i vatrogasci.

Kako Bljesak.info saznaje u ovoj prometnoj nesreći poginule su muške osobe V.B. (1991.) i D.R. (1995.), te dvije ženske osobe Š.A. (1993.) i T.V. (1995.). Jedini preživjeli u ovoj nesreći je S.B. (1994.). Potvrđeno je da su svi sudionici ove prometne nesreće državljani Republike Hrvatske s mjestom prebivališta Vinkovci i okolica.

Preživjeli je smješten u SKB Mostar na odjel neurokirurgije i izan je životne opasnosti, potvrđeno je za Bljesak.info
Doznaje se da je riječ o studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji su krenuli u Hrvatsku, kući za blagdane.

Kako saznajemo s mjesta događaja automobil još nije izvučen iz rijeke. Po Marićevim riječima, na mjestu događaja su spasilačke ekipe s timom ronilaca koji tragaju za utopljenicima.

U međuvremenu je stigla i dizalica koja će pokušati izvući vozilo koje se nalazi na dubini od 10 do 15 metara ispod površine rijeke.