S međunarodnog graničnog prijelaza Bijača do Mostara uskoro će se moći doći autocestom. Naime, jučer je u Mostaru potpisan ugovor o izgradnji dionice Mostar jug – Počitelj, poddionica Buna – Počitelj, piše Večernji list BiH. 

Ugovor su potpisali direktor JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Terzić, direktor Heringa d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda te federalni ministar prometa i veza Denis Lasić. Riječ je o dionici dugoj nešto više od sedam kilometara, a vrijednost radova na njezinoj izgradnji iznosit će 25,692.383,53 eura.

Veliko gradilište

– Nadam se da ćemo do kraja ljeta imati još ugovora na području koridora Vc, od Svilaje pa sve do juga Hercegovine, i da će tako Hercegovina na koridoru Vc postati ozbiljno gradilište – kazao je ministar Lasić.

Podsjetivši na brojne opstrukcije koje su se događale u natječajnim procedurama, ističe kako je zadovoljstvo potpisati ugovor u Hercegovini koja će, kako naglašava, postati veliko gradilište na koridoru Vc. Direktor Heringa d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda, koji se obvezao radove na spomenutoj dionici koridora Vc završiti u roku od 18 mjeseci, ističe kako je prerano da išta o tome još govori.

– Trkači govore kad dođu na cilj, i ja ću govoriti kad i ako dođem na cilj – kazao je Bevanda. Direktor JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Terzić je, izrazivši zadovoljstvo potpisanim ugovorom, podsjetio kako je do toga došlo nakon usvajanja Zakona o trošarinama na gorivo, što je prošle godine bio zaustavljen proces.

Počitelj – Zvirovići

– Bez ikakvih negativnih konotacija odabrali smo izvođača radova, nadam se da će u roku od 18 mjeseci kao ozbiljan graditelj gospodin Bevanda imati puno više za reći – kazao je Terzić. Istaknuo je kako se do sredine lipnja očekuje raspisivanje natječaja za dionicu Počitelj – Zvirovići i da se trenutačno radi evaluacija natječajne dokumentacije.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočio je direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Ian Brown koji je ovaj projekt ocijenio vrlo značajnim za čitavu regiju.

– Da bi Europska banka odobrila sredstva, trebalo je prvo usvojiti zakon i izvršiti povećanje trošarina na gorivo. Čim se taj ugovor usvojio, proces je urađen najbrže što je moguće. Što se tiče evaluacije natječaja, čitav taj proces je trajao na ozbiljan i brz način i zato smo svi ovdje prisustvovali na potpisivanju ugovora – kazao je Brown.

Inače, sredstva za ovaj dio autoceste osigurana su preko Europske banke za obnovu i razvoj, javlja HMS