Najmanje 24 osobe su poginule, a 21 je ozlijeđena u autobusnoj nesreći u Peruu. Međugradski autobus putovao je tijekom noći u planinama Anda između gradova Huancayo i Huanta kada je sletio u 200 metara duboki klanac. Sudari autobusa česti su u Peruu, osobito noću i na planinskim autocestama.

Službeni podaci pokazuju da je više od 3300 ljudi poginulo u prometnim nesrećama u toj andskoj zemlji prošle godine. Dužnosnici još uvijek nisu objavili zbog čega je autobus skrenuo s ceste i sletio u klanac u području poznatom kao Huaccoto, visoko u planinama Anda.

Mještani prvi stigli na mjesto nesreće

Međutim, gradonačelnik obližnjeg grada ispričao je lokalnom radiju da autocesta na kojoj se dogodila nesreća nije popravljena jer je oštećena u klizištu prije mjesec dana. Vatrogasci iz gradova Huanta i provincije Churcampa upućeni su na mjesto gdje se nesreća dogodila, piše BBC.

Na mjesto događaja prvi su stigli mještani koji su u vozilu zatekli neke žive putnike. Kazali su kako se autobus zaustavio u grmlju čije su grane onemogućile da obližnja rijeka odnese vozilo. Policija i vatrogasci uspjeli su osloboditi preživjele i odvesti ih u najbliže bolnice.