Austrijska biskupska konferencija bit će održana u BiH kao izraz solidarnosti, od 5. do 8. ožujka  u Sarajevu, a u nedjelju je svečano započela Euharistijskim slavljem u katedrali Srca Isusova u Sarajevu.

Kako je za Fenu rekao urednik i glasnogovornik Kathpress-a iz Beča Paul Wuthe, ovo je prvi put u povijesti da se Austrijska biskupska konferencija održava u Sarajevu, te da je ovo dokaz povezanosti i čvrste veze između ove dvije crkve. ''Želimo podijeliti i razmijeniti iskustva, kako kroz molitvu tako i kroz razgovor.

Glavni cilj konferencije je moliti zajedno za mirnu budućnost u BiH'', kazao je Wuthe. Domaćin austrijskim biskupima je Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine na čelu s predsjednikom nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem, koji prvo ovakvo zasjedanje u povijesti smatra snažnom porukom solidarnosti.

Ovaj tjedan Crkva u Bosni i Hercegovini obilježava kao Tjedan solidarnosti, a ujedno i u Republici Hrvatskoj bit će organizirana akcija Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Na zajedničkom zasjedanju sudjelovat će i apostolski nunciji iz Austrije i Bosne i Hercegovine mons.

Peter-Stephan Zurbriggen (Peter-Štefan Curbrigen) i mons. Luigi Pezzuto, a domaćin biskupima na kraju zajedničkog zasjedanja bit će nuncij Pezzuto u Apostolskoj nuncijaturi. Biskupi će u ponedjeljak u 18 sati slaviti Svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda uz sudjelovanje zajednice Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta. Biskupi će svoje zasjedanje završiti u četvrtak, 8. ožujka u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije konferencijom za novinare.