Austrija će za šesnaest osoba isplatiti odštete radi nuspojava prilikom cijepljenja protiv koronavirusa. Do kraja svibnja zahtjeve su podnijele četiri osobe iz Donje Austrije, tri osobe iz Tirola, dvije iz Beča, Gornje Austrije, Štajerske i Vorarlberga te jedna osoba iz Gradišća.

U Austriji su se počele događati prve tužbe zbog trajnih posljedica zadobivenih nakon cijepljenja protiv koronavirusa. Ministarstvo zdravstva odlučilo je osobama koje su do kraja svibnja tužile Austriju zbog trajnih posljedica nakon cijepljenja protiv koronavirusa isplatiti po 1305,50 eura, piše 24sata.hr.

Kako saznaje Salzburger Nachrichten do sada su zahtjeve za odštetu prema Ministarstvu zdravstva uputile četiri osobe iz Donje Austrije, tri osobe iz Tirola, dvije iz Beča, Gornje Austrije, Štajerske i Vorarlberga te jedna osoba iz Gradišća.

Do sada je u Austriji utrošeno 5.921.721 doza cjepiva. Prvu dozu cjepiva primilo je 4.052.056 osoba ili 51,47 posto stanovništva starijih od 12 godina, dok je potpuno imunizirano 1.937.189 osoba ili 24,61 posto stanovništva starijeg od 12 godina. U Austriji se trenutačno u prosjeku jedna osoba svako 1,1 sekundu cijepi protiv koronavirusa.