Atletico priprema „bombu“ – James Rodriguez blizu je Wanda Metropolitana, vijest s okusom senzacije donosi madridska Marca.

Atletico želi Kolumbijca, a on želi u Atletico. Rodriguez je još uvijek igrač Reala, ima ugovor do ljeta 2021. Kolumbijac se vratio s posudbe iz Bayerna i kako piše Marca, nema namjeru napustiti Madrid.

Budući da nije u projekcijama trenera Reala Zinedinea Zidanea, Rodriguez planira prijeći u redove Realova ljutog gradskog rivala, Atletica.

Donedavno se spekuliralo da je Rodriguez blizu Napolija, no čim je doznao za interes Atletica, Kolumbijac je prekinuo pregovore s Napolitancima i potpuno se posvetio Rojiblancosima.
Navodno je transfer blizu realizacije.

Rodriguez je stigao u Real nakon što je odlično odigrao na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu. Real je isplatio Monacu čak 75 milijuna eura, a Monaco ga je godinu dana ranije kupio od Porta za 45 milijuna. Kolumbijac je dočekan na Santiago Bernabeuu kao velika zvijezda, od njega se puno očekivalo.

Florentino Perez u njemu je vidio novu zlatnu marketinšku koku. Vjerovao je da može dostići slavu i popularnost Cristiana Ronalda. Ne može se reći da Kolumbijac nije ništa odigrao, imao je i dobrih razdoblja, no ipak nije opravdao očekivanja. Akcije su mu solidno stajale do dolaska Zidanea na klupa Reala.

Budući da je otpočetka bio u lošim odnosima s francuskim stručnjakom i situacija se nije popravljala, Rodriguez je prije dvije godine odlučio otići na posudbu u Bayern. Očekivalo se da će Nijemci otkupiti njegov ugovor, no Rodriguez se ni u Bayernu nije dobro snašao. I na Allianz Areni imao je problema s trenerima.

Brzo je došao u sukob s Nikom Kovačem, odigrao je lošu sezonu i na kraju je Bayern odlučio da neće otkupiti njegov ugovor. Kako se Zidane vratio na klupu Reala, Rodriguezu je jasno da za njega nema života na Bernabeuu. Stoga se odlazak iz Reala čini sasvim logičnim. Interes Atletica promijenio mu je planove. Trebao je u Napulj, ali čini se da će ipak ostati u Madridu.

gol.hr