Čini se da nam u zadnje vrijeme iz svemira stižu isključivo uzbudljive vijesti. Posljednja kaže da su astronomi pronašli zvijezdu koja je možda okružena izvanzemaljskim megastrukturama!
Nije riječ ni o kakvoj šali, zvijezda o kojoj govorimo nosi naziv KIC 8462852, te se nalazi povrh Mliječnoga puta, između zviježđa Labuda i Lire.
Astronomi su je prvi puta primijetili 2009. godine zahvaljujući teleskopu Kepler, te su je isprva proučavali u želji da doznaju postoji li mogućnost da oko nje kruže planeti nalik Zemlji.

Međutim, ubrzo je otkriveno da ta zvijezda emitira iznimno čudne uzorke svjetlosti, a 2011. godine je grupa znanstvenika otkrila da je zvijezda okružena masom tvari u vrlo uskoj formaciji.
"Fasciniran sam time kako zvijezda ludo izgleda. Izvanzemljani su uvijek posljednja teza koju uzimamo u obzir, no to što vidimo oko nje izgleda upravo kao nešto što bi 'alieni' mogli izgraditi", izjavio je astronom sa sveučilišta Penn State Jason Wright, čije mišljenje dijeli još nekoliko stručnjaka.

Naravno, znanstvenici za neobične strukture koje okružuju zvijezdu još uvijek traže i 'prirodna objašnjenja', no sve se dosadašnje teorije čine malo izglednima, pa i ona da je neka druga zvijezda oko KIC 8462852 privukla niz kometa.
Zato će u siječnju postaviti opremu usmjerenu prema toj neobičnoj zvijezdi, a hoće li uspjeli otkriti valne duljine koje pripadaju tehnološki naprednoj civilizaciji, ostaje nam svima da pričekamo i doznamo.