Teško je biti navijač Arsenala u 2017. godini. U samo posljednjih mjesec i pol "Topnici" su skupili više poraza nego u posljednjih godinu dana, protesti navijača su sve glasniji, zahtjevi za smjenom Arsenea Wengera sve maštovitiji, ali Francuz i dalje nema namjeru napustiti klupu kluba kojeg vodi od 1996. godine.

Arsenal je od posljednjih devet utakmica izgubio čak šest uz posebno bolne poraze 5:1 od Bayerna te 3:1 od Chelseaja i Liverpoola. Ispali su iz Lige prvaka, a u Premiershipu su posljednjim porazom 3:1 od WBA ispali iz kruga Top 5 momčadi lige. I dok navijači traže Wengerovu hitnu smjenu, engleski mediji pišu da će Francuz dobiti novi ugovor koji bi ga zadržao na Emiratesu još barem dvije godine. Aktualni mu vrijedi do kraja sezone.

Vijest o novom ugovoru dodatno je razbjesnila navijače i zapalila društvene mreže, na kojima fanovi "Topnika" najavljuju bojkot utakmica ukoliko Wenger ostane na klupi. Proteklog vikenda navijači su angažirali i avion koji je tijekom utakmice WBA i Arsenala iznad stadiona nosio natpis: "Nema ugovora, Wenger van!".

Nakon poraza koji je "Topnike" gurnuo izvan europske zone, Wenger je poručio da to neće utjecati na njegovu odluku jer ispadanje iz Top 4 nije kraj svijeta, prenosi Index.hr.

"Moja odluka neće biti vezana za to, već sam 20 puta bio u Top 4, to nije to. Imam širu sliku od toga. Nije ovo posljednji rezultat koji će utjecati na moju odluku. Nije kraj svijeta. Nekada je to bilo tako, financijski, ali danas više nije", rekao je Wenger.

Na pitanje o bijesnim navijačima, francuski trener je rekao: "Ne želim im suditi. Meni dovoljno sude, a ja nisam sudac i ne mogu odgovoriti. Svatko je odgovoran za svoje ponašanje, i ja za svoje. Ali ne sudim drugima. Dajem najbolje od sebe. Dokle god sam u klubu, bilo to još dvije godine, 10 godina ili četiri mjeseca, neće biti ništa drugačije. A ostali, neka pogledaju sami sebe".