Može li Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) kazniti najboljeg argentinskog nogometaša Lionela Messija, u strahu se pitaju argentinski mediji uoči polufinala na svjetskom prvenstvu protiv Hrvatske.

FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv reprezentacija Argentine i Nizozemske zbog rekordnog broja žutih kartona na njihovom susretu četvrtfinala, kada je španjolski sudac Antonio Lahoz ukupno pokazao čak 18 žutih kartona.

No, argentinski mediji u strahu komentiraju činjenicu da je Messi vrlo negativno komentirao suđenje Španjolca što je jednim od članka FIFA-e zabranjeno.

Jednom dijelu medija je poručio kako ne želim govoriti o suđenju jer bih mogao biti kažnjen, ali su svi vidjeli što se događalo, no argentinski Clarin jednako tako navodi da je Messi govorio i kako su Nizozemci izjednačili na 2-2 nakon nepostojećeg prekršaja što je bio samo nastavak općenito lošeg suđenja.

Uoči utakmice polufinala protiv Hrvatske, koja se igra u utorak od 20 sati na Lusail stadionu, Clarin naglašava i neigranje dvojice Argentinaca protiv Hrvatske zbog žutih kartona.

I dok bi se izostanak Gonzala Montiela trebao jednostavnije nadomjestiti, piše Clarin, neigranje Marcosa Acune mogao bi biti veliki problem.

Iskusni 31-godišnji igrač Seville Acuna odlično je odrađivao posao na lijevoj argentinskoj strani te je bio jedan od boljih argentinskih igrača na prvenstvu.