• Arabelle i Čuvarice nastupale na 'II. Susretu zborova' u Bugojnu
  • Arabelle i Čuvarice nastupale na 'II. Susretu zborova' u Bugojnu
Članovi UHAKUD-a u BiH u nedjelju 25. listopada 2015. godine uspješno su organizirali drugi Susret zborova na kojem je nastupilo 11 skupina iz BiH. Domaćini ovogodišnje manifestacije bili su članovi HKD Napredak iz Bugojna.

Program je službeno započeo svečanom sv. Misom u crkvi sv. Ante Padovanskog u 11 sati. Misno slavlje dodatno su pjevanjem uveličali svi zborovi koji su nastupili na ovogodišnjoj manifestaciji pod dirigentskom palicom s. Slavice Filipović i s. Mire Bliznac.

Nakon Mise upriličen je koncert koji je trajao nepuna dva sata, a brojni posjetitelji uistinu su uživali u raznolikosti pjesama u izvedbi zborova i vokalnih skupina.

Okrugli stol na temu „Rad sa zborova“ predvodili su mr. art. Katja Krolo Šarac, doc i mr. art. Marina Bazina. Na temu okruglog stola voditelji su dobili korisne savjete od stručnih osoba koji će im pomoći u njihovom daljnjem radu.

- Ovo je jedna novina unutar naše udruge, jedna nova tradicija kojom se pokušava razvijati ispravan i kvalitetan način u smjeru obrazovanja kulturnog napretka za sve koji na bilo koji način sudjeluju u radu zborskog pjevanja.

UHAKUD u BiH se ovim putem zahvaljuje domaćinima, HKD Napredak Bugojno na čelu s predsjednicom prof. Dubravkom Vukadin na ogromnoj organizaciji koju su s ljubavlju uradili.

Na drugom Susretu zborova nastupili su:

1. Župni zbor sv. Ante Padovanskog; Bugojno
2. Etno skupina Čuvarice; Rama
3. Mješoviti zbor HKD Napredak Kreševo; Kreševo
4. Mješoviti zbor Gimnazija Livno; Livno
5. Mješoviti zbor sv. Ante Padovanskog; Humac, Ljubuški
6. Mješoviti zbor župe sv. Blaža Gradnići; Čitluk
7. Vokalni ansambl Bugojno; Bugojno
8. Djevojački zbor KUD-a Stari hrast 2000; Novi Travnik
9. Vokalna skupina Arabella; Rama
10. Ženski vokalni ansambl Napredak Bugojno; Bugojno
11. Mješoviti zbor "Lampoši"; Dolac na Lašvi – Travnik

Više fotografija pogledajte ovdje
 
uhakud.info