Zanimljive vijesti dolaze iz Applea koji bi mogao biti spreman potresti mobilno tržište. Ranije ovoga tjedna odobren im je patent za preklopni ili savitljivi elektronički uređaj i iako to zvuči kao da bi mogla biti riječ o bilo čemu, određeni odobreni nacrti neodoljivo podsjećaju na njihov iPhone, piše Hcl.hr.



Na slici s lijeve strane nalazi se pak nacrt uređaja s dva ekrana oko jedne rotirajuće osi i ustvari nas time jako podsjeća na Nintendo 3DS konzole. Takva bi konstrukcija uređaja bila postignuta korištenjem sitnih karbonskih vlakana u izradi unutrašnjih komponenata, a sve daljnje detalje možete pročitati u podužem objašnjenju na stranicama patentnog ureda.

Iz ureda također doznajemo da je Apple prvi puta prijavio ovakav patent 2014. godine kada su imali problema s iPhone 6 uređajima koji su se lako savijali i lomili. Ova tehnologija bi stoga možda mogla biti usmjerena na građu klasičnih pametnih telefona nešto otporniju na savijanje i udarce. No, neke priložene slike ne izgledaju kao tradicionalni iPhone, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li koncept ikada zaživjeti.