Američki mediji ovih dana špekuliraju da bi Apple mogao kupiti kompaniju Disney. Šef Applea Tim Cook izjavio je da su zainteresirani za poslovnu suradnju bilo koje veličine.

Business insider navodi kako su analitičari tvrtke RBC Capital Markets izjavili da će investitori pažljivo promatrati i reagirati ako se ovo razmatranje ispostavi kao točno, te smatraju kako bi novonastala kompanija imala gotovo neograničene mogućnosti kada su u pitanju sadržaji i tehnologija u svijetu.

Nova kompanija bi bila glavni konkurent Netflixu, a ako se Apple zaista odluči na ovu mega-akviziciju, to bi ga moglo koštati 237 milijardi dolara.

RBC Capital Markets je kao zaključak svoje analize naveo je da bi ovakvom mega poslovnom suradnjom kompanija bila u stanju raditi stvari koje nikada nijedna nije bila u stanju.

Već sada i Apple i Disney pojedinačno takve su kompanije koje, svaka u svom području, predstavljaju unikatne pojave na svjetskoj sceni i gotovo da ne postoji čovjek na cijelom svijetu koji ne zna za obje.