Carlo Ancelotti od 28. rujna je bez posla. Tada je, nakon poraza 0:3 od PSG-a u grupnoj fazi Lige prvaka, dobio otkaz u Bayernu.
 
U protekla dva mjeseca dobio je nekoliko ponuda, ali svaku je odbio. Povezivao se i s Hrvatskom nakon što je Ante Čačić dobio otkaz. Davor Šuker je tvrdio da je to laž i da slavni Talijan nikad nije bio opcija za poziciju hrvatskog izbornika, a Gazzetta dello Sport, koja je tu informaciju objavila, predsjednika HNS-a je "neugodno iznenadila i razočarala".
 
Međutim, tada su iz Gazzette za Index poručili da je novinar Andrea Schianchi, koji je prvi objavio da je Ancelotti razgovarao s osobom iz HNS-a, dugogodišnji Carlov prijatelj koji je sudjelovao u pisanju njegovih knjiga i kako su uvjereni da je vjerodostojan izvor kada su u pitanju informacije oko talijanskog trenera.
 
Ancelotti nije htio potvrditi da je odbio Hrvatsku, ali je otkrio da o odlasku u izbornike, a samim time i o Hrvatskoj, nije ni pomislio.
 
"Povezivao sam se proteklih mjeseci s Hrvatskom, Saudijskom Arabijom, Kinom... Uloga izbornika je potpuno drugačija od uloge trenera, a ja želim trenirati i raditi svakog dana. To mogu kao trener, ne i kao izbornik", poručio je Ancelotti i priznao da je odbio i talijansku reprezentaciju nakon što nije izborila Svjetsko prvenstvo.

"Istina je, pozvali su me i razgovarao sam s njima. Rekao sam isto što i sad, to je potpuno drugačiji posao od onog koji mene u ovom trenutku zanima. A i talijanski nogomet ima neke probleme koje mora riješiti."
 
To je prvi razlog zašto nije preuzeo neku reprezentaciju uoči Svjetskog prvenstva. Drugi je...
 
"Taj što je moj plan da ne radim ništa do 30. lipnja. Dotad sam imao ugovor s Bayernom i to želim poštovati. Mislim da mi to neće predstavljati problem u pronalasku novog posla."
 
Ne krije da mu je cilj vratiti se u talijanski nogomet u kojem je krajem prošlog i početkom ovog stoljeća uspješno vodio Reggianu, Parmu, Juventus i Milan.
 
"S Milanovim novim vlasnicima nisam razgovarao. Juventus? Volim njegovog predsjednika..."