Ministarstvo obrane SAD-a priopćilo je kako je odobrilo slanje dodatne vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 400 milijuna dolara koja će uključivati raketne sustave, ali i drugu opremu.

Kako su naveli iz Pentagona, Bidenova administracija odobrila je novu vojnu pomoć kako bi zadovoljila kritične potrebe ukrajinske vojske u borbi. Ujedno, ovo će biti 15 paket pomoći koju Sjedinjene Američke Države šalju Ukrajini još od kolovoza 2021. godine.

Prema navodima iz Ministarstva obrane SAD-a, novi paket pomoći uključivat će: Četiri raketna sustava HIMARS i dodatno streljivo za ovaj sustav Tri taktička vozila Topničko streljivo 155 mm Protubaterijske sustave Pričuvne dijelove i drugu opremu.

Također, iz Washingtona su naveli kako su Sjedinjene Američke Države u posljednja tri tjedna izdvojile 2,2 milijarde dolara vojne pomoći Ukrajini.

"Sveukupno, Sjedinjene Američke Države od početka Bidenovog mandata poslale su oko 8 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini.

Od 2014. godine, SAD su poslale više od 9,2 milijarde dolara pomoći Ukrajini. Sjedinjene Američke Države nastavit će raditi sa svojim saveznicima i partnerima kako bi pružili Ukrajini kapacitete koji će ispuniti njene zahtjeve na bojnom polju", priopćeno je iz Pentagona.