Dvije rakete s teritorija pod kontrolom pobunjeničkog pokreta Huti ispaljene su na razarač američke mornarice pokraj obale Jemena, objavio je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis za Reuters.

"USS Mason" otkrio je dva projektila ispaljena sa kopna u razdoblju od 60 minuta, dok je bio u Crvenom moru pokraj obale Jemena. Oba projektila pala su u vodu prije nego što su dosegnula brod. Nema ozlijeđenih među našim mornarima, niti štete na brodu", rekao je glasnogovornik američke vojske.

U subotu je balističkim projektilom iz Jemena gađana i saudijska zračna baza nedaleko od muslimanskog svetog grada Meke, objavili su saudijski mediji danas.   

Saudijska državna televizija objavila je snimku pada projektila pokraj Taife, gdje se nalazi zračna baza Kralj Fahad u kojoj su smješteni američki vojni instruktori u toj zemlji. Saudijska vojska objavila je kako ovaj projektil nije izazvao nikakvu štetu. To je bio prvi put da jemenski pobunjenici napadaju lokaciju tako duboko na teritoriju Saudijske Arabije.

Arapska koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom u proljeće 2015. godine uključila se u građanski rat u Jemenu. Od ožujka prošle do kolovoza ove godine u tom je ratu poginulo više od 10 tisuća ljudi, od čega 3.800 civila, navodi UN.