''Pokušali smo kontaktirati sve nadležne ali nismo dobili nikakav dogovor'', rekao je na izvanrednoj konferencije za medije Dražen Pandža direktor mostarskog Aluminija, koji, kako je rekao, ima još samo 48 sati života ukoliko se ne oglase oni kojima je upućen apel.

''Svi imamo neke svoje odgovornosti, ali moram istaknuti potpisivanje aneksa s Vladom Federacije BiH, kojim su dobili veći udio u vlasništvu'', rekao je Pandža i dodao kako su i bivši uposlenici dobili svoja prava i masovno tuže poduzeće te da su svi dobili nešto osim Aluminija.

''Ako je ovo država prava, zašto svi mogu dobiti svoje, a ovo društvo ne može dobiti ono što je potpisano. Ne tražimo ništa osim što je vlada bila dužna ispuniti prema nama'', rekao je.

Rekavši kako, da je Vlada F BiH, ispunila svoje obveze iz aneksa do ovoga ne bi došlo te da poduzeće ima još 48 sati života.

''Ako država ne vidi smisao ove firme neka kažu da i mi znamo što nam je raditi'', rekao je i dodao kako se nada da neće doći do najcrnjeg scenarija i da ne želi vjerovati da iza svega stoji politika.

Predsjednik Nezornog odbora Dalibor Miloš rekao je kako je teško pojasniti da imate ugovor a da nije ispunjen te da to liči na neku političku volju.

''Digli smo percepciju vlade da treba nešto uraditi, ali nismo dobili nikakvu informaciju'', rekao je Miloš i dodao kako bi poduzeću dobro došao Lex Aluminij.

''S ove strane nije rješenje, rješenje je u Vladi i da ispoštuju ono što se potpisalo. Pokušat ćemo nekoga uvjeriti nekoga da nam da struju da premostimo i uvjeriti NOS da nas pričeka za izmirenje obveza'', rekao je Miloš.

Međutim, iz Nezavisnog operatera sustava BiH (NOS) rečeno je za Bljesak.info kako su jako male vjerojatnoće da neće doći do isključenja Aluminija s mreže.

S druge strane, Uprava Aluminija se poziva na potpisani anex s Vladom FBiH, a Miloš je rekao kako postoje neke informacije kako je Vlada raspravljala o ovome, ali da nema odgovora. S druge strane, neke informacije govore kako Vlada Federacije neće uopće više zasjedati u ovome sazivu.

Pandža je novinarima rekao kako ''situacija prevazilazi ono što mi možemo napraviti''.

''Previše je kompleksa i preteška. Nastat će nesagledive posljedice, uništit će ono što se nije moglo uništiti ni 1992. godine'', rekao je i dodao kako će gašenje predstavljati i opasnost po zdravlje i živote radnika te da je sve negativne dosege nemoguće sagledati.

Bljesak.info