Hrvatski su rukometaši pognute glave prolazili pored novinara nakon još jednog poraza od Francuske (30:27) i kraja nadanja o medalji.

Bili su utučeni, nije im baš bilo do razgovora.

- Francuzi su odigrali rutinirano, nisu se u bacali na glavu. Mi smo imali puno nesreće u prvom dijelu, ali moramo priznati da smo podbacili. Najteže je prihvatiti činjenicu da smo izgubili i što prije to napravimo bit će nam lakše. Imali smo puno pogreški u prvom dijelu, onda voda dođe do ušiju i ne znaš što se dogodilo - rekao je Marino Marić.

Sada nam slijedi utakmica s Češkom u petak (15:30) za peto mjesto.

- Znamo da smo ljudima pred televizorom išli na živce, ali moram reći da smo zaista dali svoj maksimum. Moram zahvaliti ovoj predivnoj publici koja nas je sjajno bodrila u Splitu i Zagrebu. Trebamo sada odraditi utakmicu s Češkom i nadam se da će nas publika podržati. Meni je najviše žao zbog ovoga što se dogodilo, ali što je, tu je - dodao je Marić.

Solidan na golu bio je Mirko Alilović sa sedam obrana.

- Francuzi su u prvom poluvremenu stvorili šest golova razlike i to je kasnije jako teško stići. U nastavku su bili u velikoj prednosti, a mi smo žurili. Tu smo više od mjesec dana, dižemo se ujutro u sedam, treniramo, ali se odricanje nije isplatilo - rekao je Alilović.

Što nam se dogodilo?

- Pojeo nas je pritisak, to je jedino moje objašnjenje. Pojeli su nas pritisak, glava i "moranje".

Previše pogodaka smo primili na naš prazan gol.

- U prvom poluvremenu smo nadigrali sami sebe, primili smo pet-šest pogodaka na naš prazan gol. Bez vratara smo igrali puno puta i to se pokazalo kao dobro. To su taktiziranja koja nekad upale, a nekad ne - smatra Alilović.

Veteran Igor Vori je dodao:

- U prvom poluvremenu imali smo previše tehničkih grašaka. U nastavku smo došli na jedan razlike i nismo uspjeli, ali sam ponosan. Nije bilo lagano igrati i trenirati zbog velikog pritiska. Ovo je najgore moguće, ali moramo izvući nešto pozitivno, a to je naše jedinstvo. Dolaze i nove generacije - rekao je Vori i dodao da još ne zna oprašta li se od reprezentacije.

- Trebamo odigrati još tu utakmicu i ako ikako možemo se složiti u glavi i oprostiti pobjedom. Teško je, jako teško, ali treba gledati pozitivno.

vecernji list