Broj mrtvih nakon razornih potresa u Albaniji porastao je na 18, prenosi CNN pozivajući se na savjetnika za medije albanskog premijera, Endrija Fugu.

Ozlijeđeno je preko 600 ljudi, mnogi su u teškom stanju, a prouzrokovana je i materijalna šteta na objektima u više gradova. Srušile su se najmanje tri stambene zgrade tijekom noći, te spasilačke ekipe i dalje pokušavaju pronaći preživjele.

Zemljotres jačine 6,4 stupnjeva pogodio je Albaniju, dok je epicentar bio na 15 kilometara od Drača, na dubini od 38 kilometara. "To je dramatičan trenutak u kojem bismo trebali sačuvati smirenost, ostati jedni pored drugih kako bismo se nosili s ovim šokom", rekao je premijer Edi Rama.

Podsjećamo, BiH je ponudila pomoć Albaniji. Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je putem Operativno-komunikacijskog centra 112 BiH stupilo u kontakt sa službom zaštite i spašavanja Albanije te je izražena spremnost BiH da pomogne spasiocima i narodu Albanije u potrazi za nastradalim osobama kao i otklanjanje posljedica potresa.