Barcelona je sinoć na startu nove sezone pobijedila Real Sociedad rezultatom 4:2, ali je u Kataloniji i dalje glavna tema odlazak Lionela Messija iz kluba, o čemu je nakon utakmice govorio i jedan od kapetana Jordi Alba (32).

Naime, Albu su nedavno izviždali navijači Barcelone jer smatraju kako je lijevi bek jedan od krivaca za odlazak Messija, budući da još nije potpisao novi ugovor s manjom platom.

"Te laži o meni pojavile su se još prije Europskog prvenstva. Uvijek sam želio pomoći klubu i vjerujte da niko ne mora sumnjati u mene. Ovdje sam devet godina, Barcelona je moj dom, klub mog života. I uvijek ću pomoći", rekao je Alba.

Lijevi bek je potom uperio prst ka predsjedniku Barcelone Joanu Laporteu, kojeg je zamolio da se oglasi i stane u njegovu zaštitu.

"Moji predstavnici su već razgovarali s klubom i želja nas četvorice kapitena je da se pomogne klubu. Laži me umaraju, ljute i tužan sam zbog njih. Najteže mi je zbog obitelji koja mora slušati svakakve stvari. Mjesecima slušaju laži. Ukoliko mediji objave 10 loših vijesti o Albi, naravno da će ljudi imati loše mišljenje o tom čovjeku. Govorim samo istinu, a istina je da me nitko nije zvao prije Eura. Živcira me sve ovo. Predsjednik se još nije oglasio o ovom pitanju, ali nadam se da će se javiti i reći istinu. Pomoći ću Barceloni koliko god mogu, to je moja doživotna obaveza", poručio je.

Podsjetimo, Alba je u Barcelonu došao iz Valencije 2012. godine te je za katalonski klub odigrao više od 250 utakmica. Također, sakupio je gotovo 100 nastupa za reprezentaciju Španjolske.