Hrvatska danas ima dvije meč-lopte za finale Davis Cupa. Drugi put u svojoj povijesti Hrvatska će izboriti finale ako Marin Čilić od 14 sati pobijedi Richarda Gasqueta ili kasnije Borna Ćorić slavi protiv Lucasa Pouillea.

U situaciji kakvoj je Hrvatska je i Argentina koja u Glasgowu vodi 2:1 protiv Velike Britanije, a tamo će vjerojatno odlučivati peti meč. Za Argentince Juan Martin Del Potro, a za domaće Daniel Evans (53. na svijetu) ili Kyle Edmund (55.), prenosi Index.hr

Kladionice uoči odlučujućeg dana daju najveće šanse za finale Hrvatske i Argentine, a ako do tog okršaja i dođe igralo bi se u Hrvatskoj.

Ali gdje? Finale je na rasporedu od 25. do 27. studenog, a tada su zauzete i Arena Zagreb i Spaladium Arena u Splitu, jedine dvije dvorane u Hrvatskoj koje ispunjavaju kriterij Davis Cupa za finale od najmanje 12 tisuća mjesta.

Davis Cup može dati posebnu dozvolu i za dvoranu s manjim brojem mjesta, ali preostale dvorane nisu ni blizu 12 tisuća mjesta. Gripe, Dom sportova i Dom Dražena Petrovića mogu primiti oko šest tisuća gledatelja, zadarski Višnjik, u kojem se igra polufinale protiv Francuske, malo više od osam tisuća.

Premalo u odnosu na to kolika bi bila potražnja za ulaznicama za prvo Davis Cup finale kojem bi Hrvatska bila domaćin, pa bi se HTS trebao dobro potruditi kako bi uvjerio čelnike ovog natjecanja da ovaj put progledaju kroz prste...

Ipak, ako Velika Britanija napravi čudo i posljednjeg dana preokrene, onda Hrvatska ne bi ni bila domaćin u finalu, već bi u studenom za svoj drugi trofej gostovala kod braće Murray.