Iznimno popularna aplikacija za besplatnu komunikaciju, WhatsApp, kako je najavljeno, ubrzo počinje s Facebookom dijeliti telefonske brojeve svojih korisnika. Nudimo rješenje svima onima koji to žele izbjeći.

Najavljena bi suradnja trebala korisnicima omogućiti da "lakše nađu prijatelje i poboljšaju iskustvo s proizvodima i reklamama na Facebooku", ali istodobno će i povećati doseg do novih kupaca. WhatsApp kao primjer navodi mogućnost da, primjerice, banke ili zrakoplovne tvrtke svoje korisnike informiraju o eventualnim ilegalnim transakcijama, odnosno, kašnjenju letova.

WhatsApp je obećao kako neće prodavati ili dijeliti brojeve ograšivačima, ali ako ste i dalje zabrinuti da će se to dogoditi u jednom trenutku, predlažemo vam dva načina zaštite svog broja.

U slučaju da tek instalirate aplikaciju, nemojte odabrati opciju "slažem se" ("I agree"), već "pročitaj više" ("Read more"). Potom ugasite opciju "dijeli informacije o mom WhatsApp računu s Facebookom" ("Share my WhatsApp account information with Facebook").

Ako već imate WhatsApp na svom mobitelu ili računalu, imate još 30 dana za deaktiviranje te opcije. Odaberite "podešavanja" ("Settings"), potom odaberite "račun" ("My account") i onesposobite gore spomenutu opciju.